Εμπρός για το 5ο!

Το 5ο κύπελλο ΕΠΣΡ θέλει να προσθέσει στην συλλογή της η ομάδα μας την Τετάρτη 15/3 στις 16.30 στο ΔΑΚ Γάλλου όπου αντίπαλο δέος θα είναι η ΑΕ Μυλοποτάμου.

Η ομάδα μας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών του νομού Ρεθύμνου και επιζητά να διατηρήσει στην κατοχή της το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πρόκειται για τον 46ο τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών και εννοείται πως αύριο θα πρέπει να είμαστε όλοι στο πλευρό της ομάδας μας.

Επισκοπή και ΑΕΜ ή ΑΕΜ και Επισκοπή, αναλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της σεζόν σ’ έναν ανελέητο αγώνα πρωταθλητισμού, ωστόσο αυτή η μονομαχία αποτελεί ένα αυτοτελές επεισόδιο σ’ έναν διαφορετικό θεσμό που στο τέλος χαρίζει, ένα κύπελλο, την αναγνώριση και την αίγλη του νικητή περνώντας στο πάνθεον της ιστορίας του θεσμού ενώ αμέσως μετά, η νικήτρια ομάδα θα κληθεί να εκπροσωπήσει το νομό Ρεθύμνου στο διευρυμένο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Φέτος, Επισκοπή και ΑΕΜ είναι πρωταγωνιστές και στην κούρσα του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας ήδη μετράει μία νίκη με σκορ 1-3 μέσα στο Πέραμα όμως εδώ σε 90’ ή σε 120 λεπτά, παίζεται ένα τρόπαιο.

Είναι ένας θεσμός και μια γιορτή στην οποία θέλουν να λαμβάνουν όλοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Όλοι πανέτοιμοι

Από την Επισκοπή δεν υπάρχει κανείς απόντας. Όλοι βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους για το μεγάλο αποψινό ματς. Ο Φονσέκα είναι έτοιμος αλλά παραμένει μεγάλο ερωτηματικό εάν θα ξεκινήσει ή όχι τον τελικό.

Οι τελευταίες δύο προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΚ Γάλλου μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Όλοι οι παίκτες ζουν για τον τελικό.

Η αποστολή της Επισκοπής: Σανταμούρης, Δημαράκης, Νάκας, Κακούρης, Αντωνόπουλος, Νίκου, Ρουσσάκης, Μπάτζεφ, Κολοβάκης, Μιχελακάκης, Σκούφος, Σπανουδάκης, Μαυρομάτης, Φράγκος, Χαλκιαδάκης, Μανωλακάκης, Φονσέκα και Μανιαδάκης.

Η προϊστορία του κυπέλλου ΕΠΣΡ

Δεν υπάρχει προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες. O Αστέρας Περάματος έχει φτιάξει νέο μητρώο στην ΕΠΟ και πλέον, είναι ομάδα ξεχωριστή που ανήκει στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣΡ. Η ΑΕΜ είναι ένα νέο σωματείο που έχει προλάβει να φτάσει μέχρι τον περσινό ημιτελικό στο κύπελλο (4-3 επί της Επισκοπής στο Πέραμα και 2-1 στο «Θ. Βαρδινογιάννης») όπου και αποκλείστηκε.

Μετέπειτα ως γνωστό, η Επισκοπή κατέκτησε το κύπελλο από τον Αστέρα στα πέναλτι. Η Επισκοπή ως κάτοχος του τροπαίου έχει φτάσει στον τελικό στο νέο αιώνα, 9 φορές και τον έχει κατακτήσει τις 4 απ’ αυτές.’

Παρακάτω βλέπετε τις φορές που ο ΑΟ Επισκοπής έφτασε στους τελικούς:

1992: Πέραμα-Επισκοπή        2-0
2003: Αστέρας-Επισκοπή    5-2
(Λυρώνης 2, Κολυβάκης 2, Λ. Τζαγκαράκης, Κραδάκης, Βανταράκης).
2004: Επισκοπή-Πέραμα        3-0
(Σκουντριδάκης 2, Μαυρούλης).
2005: Αστέρας-Επισκοπή    3-1
(Μουλίτσας, Τζαγκαράκης, Καλόνικος, Συσκάκης).
2008: Επισκοπή-Αετός         1-1 (2-1 παράταση)
(Μιχελιδάκης, Μουλίτσας, Δημητριάδης)
2009: ΕΑΠ-Επισκοπή         1-1 (5-2 πέναλντι)
(Τριποδιανός, Σ. Παπαδογιαννάκης).
2010: ΟΦΑ- Επισκοπή         0-0 (4-3 πέναλντι)
Επισκοπή-ΟΦΑ             3-2
2012: Ασή Γωνιά-Επισκοπή         2-1
(Καραδάκης, Μπαξεβάνης, Κεφαλούκος)
2016 Επισκοπή –Αστέρας    1-1 κ.α. (πέναλτι 4-3)
(40’ Γούλας – 78’ Ρ. Ιμπραχίμι)

Related Post