Α.Ο Επισκοπή Ρεθύμνου – Αθλητικός όμιιλος Επισκοπής

Δελτίο Τύπου-ΑΟ Επισκοπής

Τσακάλης Αντώνης: «Σε βάθος χρόνου άνοδος»
Ο Αντώνης Τσακάλης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1972, Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 17, αν και από τότε που θυμάται τον εαυτό του είναι με μια μπάλα. Προτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Άρη στο τοπικό πρωτάθλημα Ρεθύμνου για ένα χρόνο, και επτά χρονιά στο περιφερειακό, το 95-96 συνέχισε στο περιφερειακό με το Πέραμα. Το καλοκαίρι του 2006 του δόθηκε είχε την ευκαιρία να αγωνιστή στην Β΄ εθνική με την ΕΑΡ αλλά στάθηκε άτυχος αφού τραυματίστηκε (ρίξει προσθίου χιαστού) που το κράτησε εκτός γηπέδων για ένα χρόνο. Επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στο Πέραμα το 97-98, και την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Σοχώρα για λογαριασμό του Αστέρα Ρεθύμνου όπου φόρεσε την φανέλα του για δέκα χρόνια με αποκορύφωμα την άνοδο στην Γ΄ εθνική το 2007. Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου πήρε μεταγραφή για την Επισκοπή όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

ΤίτλοιΈχει κατακτήσεις 17 τρόπαια στην καριέρα του μέχρι σήμερα.3 Πρωταθλήματα Α΄ ΕΠΣΡ: Άρη 1992 – Αστέρα Ρεθύμνου 2000, 02. 1 Περιφερειακό πρωτάθλημα: Αστέρα Ρεθύμνου 2007.8 Κύπελλα ΕΠΣΡ: Άρη 1994, Αστέρα Ρεθύμνου 2001, 03, 05, 06 –  Επισκοπή 2008.

5 Super Cup ΕΠΣΡ: Πέραμα 1997, Αστέρα Ρεθύμνου 1998, 05, 06, Επισκοπή 2008.

Ο έμπειρος  αμυντικός μίλησε για την 20χρονη καριέρα του για τα βήματα μπροστά που κάνει η ομάδα της Επισκοπής, για τους φετινούς υποψήφιους πρωταθλητές και το φετινό περιφερειακό.
Μπορείς να βρεις διαφορές στην Επισκοπή των προηγούμενων δύο ετών που και την φετινή;
Πολλές… διοικητικά η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου έχουν καταφέρει μέσα σε 4 μήνες με πολύ όρεξη και μεράκι για την ομάδα μας να κάνουν πράγματα που φέρνουν την Επισκοπή σε άλλο επίπεδο.
Για την νέα διοίκηση της ομάδας;
Η ομάδα έχει δημιουργήσει όνομα στην κατηγορία με της οκτώ συνεχείς παρουσίεςΤο αθλητικό τμήμα με τη προσθήκες έμπειρο ποδοσφαιριστών και προπονητηκότμήμα με το Γ. Κατσούλη και τους συνεργάτες του που έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά πιστεύω ότι η ομάδα μας έχει αρχίσει και ανεβαίνει επίπεδο. Νομίζω ότι οι διοίκηση έκανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Επίσης η προσθήκη του Μπάμπη Αποστολάκη στις ακαδημίες δείχνουν ότι και εκεί ξεκινάνε να οργανώνονται σε σίγουρες βάσης. Έτσι ώστε στο μέλλον να έχουμε περισσότερα δικά μας παιδιά στην ομάδα. Με τον σωστό προγραμματισμό η ομάδα μας μπορεί σε βάθος χρόνου να κάνει ακόμα και το άλμα σε μια μεγαλύτερη κατηγορία.

Πως κρίνεις την απόδοση της ομάδας σου και την εικόνα των έξι πρώτων αγωνιστικών;
Αν και ξεκινήσαμε με δύσκολο πρόγραμμα, με τέσσερα παιχνίδια εκτός και δυο ντέρμπι εντός με Χανιά και Ρούβα, καταφέραμε αυτές της έξι πρώτες αγωνιστικές να είμαστε αήττητοι, και χωρίς να έχουμε παίξει ακόμα πλήρες λόγω απουσιών. Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι και με της επιστροφές τον συμπαικτών μου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και ανταγωνιστικότεροι.

Με λίγη παραπάνω τύχη θα μπορέσαμε να έχουμε τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς ακόμα.

Το πρωτάθλημα θα είναι μάχη μεταξύ ΑΟ Χανιά και Γιούχτα;
Πιστεύω ότι αυτές οι δυο ομάδες θα παλέψουν μέχρι το τέλος, είναι έτοιμες για το βήμα παραπάνω.

Ποιος έχει προβάδισμα;

Τα Χανιά λόγω του ότι διαθέτουν ιστορία, καλύτερο ρόστερ, και με τις κινήσεις που κάνουν δείχνουν ότι είναι ο μοναδικός στόχος τους. Αν δεν τα καταφέρουν οι Χανιώτες να πάρουν τη άνοδο και φέτο, δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να βρουν την δύναμη να το επιδείξουν και του χρόνου.Μίλησε μου για της συνθήκες που επικρατούν στο πρωτάθλημα του 10ου ομίλου.Πιστεύω ότι είναι μακράν το καλύτερο πρωτάθλημα από τους υπόλοιπους ομίλους και σε αυτό συντελούν, το οικονομικό, οι παίκτες, η προβολή και άλλη παράγοντες που κάνουν κάθε χρόνο φέρνουν όλο και περισσοτέρους ποδοσφαιριστές από την υπόλοιπη Ελλάδα να έρχονται για παίξουν ποδόσφαιρο στην Κρήτη.Αυτό τα λέει όλα!!

Είχες σκεφτεί να σταματήσεις το ποδόσφαιρο πριν έρθεις στην Επισκοπή;
Όχι καμία στιγμή.  Όσο κρατάνε τα πόδια μου και είμαι υγιείς θα παίζω μπάλα.

Έχεις αγωνιστή στον Αστέρα Ρεθυμνου με τον οποίο πανηγύρισες την άνοδος την Γ΄ εθνική. Η ομάδα της Σοχώρας επέστρεψε μετά από δυο χρόνια και πάλι στο περιφερειακό και προσπαθεί να προσαρμοστεί.Πιστεύω ότι για τον Αστέρα είναι μια χρονιά αναπροσαρμογής στην κατηγορία. Φεύγοντας ο Γ. Πετράκης άφησε πίσω του πολλούς ντόπιους ποδοσφαιριστές έτοιμους να προσφέρουν στην ομάδα. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για αυτούς όχι στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά στο οικονομικό, γιατί όπως ξέρουμε τα οικονομικά ανοίγματα στης ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορίες είναι μεγάλα και αν δεν πάει καλά η χρονιά τα κουβαλάνε μαζί τους στην παρακάτω κατηγορία.

Αν γύριζες τον χρόνο θα άλλαζες κάτι;
Όχι απολύτως τίποτα. Πιστεύω ότι και στην δεκαετία που έπαιξα στο Αστέρα Ρεθύμνου κέρδισα και έδωσα πολλά σε ηθικό και αγωνιστικό επίπεδο. Θεωρό από εκεί και μετά ότι είμαι τυχερός που φεύγοντας από μια μεγάλη ομάδα της κατηγορίας μετακόμισα σε μια εξίσου ιστορική ομάδα με προδιαγραφές, και μακάρι να καταφέρω να είμαι παρόν σε παρόμοιες στιγμές σαν και αυτές που έζησα στον Αστέρα.

Related Post